söndag, maj 31, 2009

Skellefte!!

Ja då var man i Skellefteå igen och vilka minnen man har härifrån. Först och främst så har dom ändrat på var man kommer fram när man åker vägen från flygplatsen till stan men det kändes inte så viktigt dock har dom byggt en hel del nya hus med en massa lägenheter i. Ser riktigt fräscht ut men sådant kostar ju därefter :( dock finns studentbostäderna alltjämt kvar. Har än så länge inte varit och hälsat på någon student ännu då jag tyvärr inte känner så många av dom nya studenterna, har mestadels pratat med dom via chatt på skolans egna chattkanal.

Jag kommer förhoppningsvis att träffa några imorgon på sittningen och sen på kårpuben dit festen rör sig sen :D Gick förbi där och det ser lika dant ut utanpå som senast, kommer nog bli mer spännande att träffa folket som man inte har sett på länge. Någon gång per år brukar det vara en mässa för nya små ovetande studenter och då står jag där i montern och försöker hjälpa dom små liven till en vettig utbildning. En del har man faktiskt lyckats få att hitta hit :) Jag ska försöka att inte göra om mitt rookie misstake som jag gjorde för några år sedan, vilket var att jag satt och programmerade för en labb uppgift i mitt dåvarande datorrum. Jag hade ett fönster precis till vänster om min datorskärm där persiennerna var halvt fördragna så inte vem som helst skulle se in men jag såg fortfarande hur ljust det var ute.

Så plötsligt tar mitt vatten slut och jag bestämmer mig för att jag ska fylla på flaskan och kila på toa, när jag reser på mig kollar jag ut genom fönstret och tycker att det borde ha blivit mörkt men icke då. Så jag kollar klockan på min dator och den säger 03.30 vilket inte riktigt var den tiden jag hade satsat på att gå och lägga mig vid men men det var bara att spara och gå och lägga sig. Så från det har man lärt sig att det är ljust här uppe väldigt mycket längre än i Stockholm. Ett exempel ser ni nedan det är jag och klockan är ca 20:36.

Nä jag ska väl ta och avrunda nu och försöka sova lite innan klockan blir allt för mycket ;) Ska ju springa omkring på staaan imorrn och handla lite saker sen ska jag förbi campus och säga hej till lite folk som jag inte har sett på ett bra tag. Mors i galoscherna :D

onsdag, maj 27, 2009

Då var man tillbaka

Ja då har man kommit in i sin gamla rutin igen... kanske inte det roligaste men jag tänker bara tillbaka på den ypperligt roliga helgen jag har haft. Det blev förvisso en hel del öl och lite annat så det blir nog en vit vecka för mig nu ;) ska ju endå festa loss lite på måndag hoppas jag. Då är det nämligen avslutningscermoni för dom som går ut i år och jag ska ju upp till Skellefteå för att redovisa mitt examensarbete, vilket jag nu kom på att jag måste fila lite på min presentation dvs. Har en från när jag presenterade vad jag hade gjort på arbetsplatsen men jag känner att jag kanske måste utvidga den lite så jag kan hålla mina 20 min som jag ska stå och prata om det.

Jag har ännu inte hunnit fixa till alla bilder men kommer lägga upp dom (troligtvis innan helgen) här på bloggen. Jobbet rullar på som vanligt, lika lite att göra som tråkigt. Tänkte att jag försöker söka något nytt när det börjar lugna ner sig lite i det privata. Just nu så är det en hel del som försiggår efter arbetstid, det må inte se ut som mycket utifrån men innuti är det en helt annan sak :P

Nä nu ska jag nog ta och avrunda då klockan börjar skena iväg... igen! Så god natt och på återseende ;)

lördag, maj 23, 2009

Meddelande från England

Ja då har man varit här i 26 timmar och har redan hunnit dricka ett 10 tal pints med öl O_o lite cider och någon cola med något som heter After Chock i (den var faktiskt djävligt god). Jag blev även bjuden på något som heter Turbo Lager, man köper en pint med lager öl och en smirnoff ice, man dricker upp halva ölen och sedan häller man i smirnoff ice tills glaset blir fullt och där har man en Turbo Lager. Det smakade sött men det är ju för att smirnoffen är ganska söt i jämförelse mot lagern ;)

Idag vaknade jag upp vid 8.49 typ gick på muggen och kände att ja nu kan jag käka frukost men när jag kom till köket så kände jag mig inte så värst bra så jag drack lite vatten och la mig i sängen ingen för att vila lite. Det hela slutade med att jag somnade och vaknade igen vid 10 tiden, då var dom andra fortfarande i sängen och sov. Jag lyckades inte riktigt väcka min halvsyssling även fast jag kittlade henne lite under näsan och drog henne lite i fingrarna. Nåväl strax därefter gick hon ändå upp och vi stack iväg för att käka en riktig english breakfast.

Efter "frukosten" som vi åt vid 11 så gick vi omkring lite i Walsall (låter likadant som warsaw när man uttalar det) för att shoppa lite vilket jag inte gjorde så mycket av då det inte är billigt här för fem öre. Senare stack vi iväg till Warwick (uttalas warrick). Har lite bilder från när vi gick omkring i Warwick som jag ska lägga upp antingen imorgon eller innan jag åker hem. Nåväl nu ska vi vidare ut på någon pub och sitta och snacka lite och ha det trevligt.

Vi hörs några pints senare men under tiden bjuder jag på några bilder från gårdagen ;)
Cheerio!

fredag, maj 22, 2009

Snart smäller det

Ja snart är det dags att börja packa jag menar sova så man kan vakna upp utvilad nästa dag och sätta sig i bilen och åka till Arlanda för att där checka in och sticka till England :D men först ska jag mellanlanda i München. Jag har laddat datorn med lite godsaker samt att jag har checkat in mig via nätet så jag ska väl bara fixa min tag för den ända väska jag kommer ha med mig och sen till bagade drop.

Förväntantsfullt inför resan, har växlat pengar, letat fram passet, skrivit ut biljetten, faktiskt packat klart. Nu är det som sagt var bara för mig att gå och lägga mig då. Har inte använt digitalkameran jag fått låna av lillebrorsan än men jag kommer ta lite bilder och lägga upp när jag kommer fram. Planerna för weekenden är lite halvt obestämt men fish'n'chips ska jag i alla fall äta och dricka öl, ska försöka undvika Spitfire. Kommer bli en redig engelsk frukost på någon pub som finns i närheten, ska även åka runt lite... på fel sida vägen!!! Ja ett äventyr väntar med andra ord, ser fram emot det som fan.

Nä som sagt dags att sova lite så man är hyfsat pigg och vaken när man ska slussas runt på diverse flygplatser. Vi hörs igen från Birmingham.

England here I come!

onsdag, maj 20, 2009

Packnojja

Ja lite nojjig börja man väl bli över sin weekendresa till Birmingham som man nu ska göra på fredag O_o fan jag ska ut och resa wiihoo!! Sjukt glad över att jag inte bara sitter hemma helg efter helg (då jag inte jobbar på lördagar) och bara häckar, utan att jag verkligen ska åka någonstans. Kommer kännas skönt med lite uhm semester och vardagsflykt till ett annat land. Jag ska tydligen förbereda mig på en kulturkrock, så vi får som sagt var se hur det ska gå. Jag har fått låna lillebrorsans lilla digitalkamera och ska minsann ta bilder och blogga när jag är där så ni får se vad jag har för mig.

Jag har inte packat något än men sån är jag packar i sista sekunden då finns det ju inget man har missat när man väl åker iväg till flyget ;) Det man kommer på att man ska ha med sig packar man ner när man kommer på det och vips så har man det med sig (förutsatt att man inte glömmer den väskan). Jag ska ta med mig min laptop vilken jag troligtvis kommer få starta igång när jag ska gå igenom säkerhetskontrollen men den ska med det kan jag lova. Ska ladda den med lite godheter som jag kan kolla på för att döda lite väntetid i både München som i Düsseldorf... ja jag ska mellanlanda i tyskland först för att sen åka vidare till Birmingham. På vägen dit är det München som gäller och på vägen tillbaka är det Düsseldorf.

Cirka 1 timme ska man sitta och häcka på flygplatsen, jag har ingen lust att gå i affärerna och titta på saker jag ändå inte kommer ha råd att köpa (då det är svindyrt på flygplatser) så jag kommer istället kolla på en film eller dylikt medans ja väntar på att tiden ska gå. Hmm ska väl leta upp en strömomvandlare från europeisk till alla världens kontakter, eller så köper jag en så har jag en själv istället för att fråga farsan varje gång. Han lyckas alltid gömma undan den någonstans så tar det en evighet att leta fram den.

Nä nu ska jag inte sitta och spekulera om mina resplaner utan nu ska jag sova och fortsätta drömma om dom hehe. God natt på er!

lördag, maj 16, 2009

Slut på denna vecka

Fan va skönt det var idag, sista arbetsdagen (ja för imorgon är jag "ledig") jag får i alla fall sova ut sen att jag ska iväg och fixa med countryfesten är ju en annan sak :P ska bli skönt att få en någorlunda helg i alla fall. Ikväll var jag och några kompisar ute på en biljardhall där man faktiskt får beställa alkoholhaltig dricka vilket jag inte vet hur många andra som har?! Finns väl någon mera som jag kommer att tänka på nu men det är inte på långa vägar lika trevlig som det här stället vi var på.

Hade som sagt var trevligt i glada vänners lag och passade väl på att spana in lite tjejer när man ändå var där, liksom gratis bend over ;) Nu är man i alla fall hemma igen. Jag har börjat räkna ner lite smått till nästa fredag då jag nämligen ska göra min resa till Birmingham, känns lite konstigt att jag inte har varit ute och rest något nu när man faktiskt har (någon form av jobb) och (tyvärr) fortfarande bor hemma så man sparar en hel del pengar. Förvisso har jag sparat pengar till en bostad men det skadar ju inte att roa sig lite då och då, inte allt för saftigt bara.

Veckan efter jag kommer tillbaka från Birmingham kommer väl te sig som en vanlig vecka, men på söndagen flyger jag upp till Skellefteå för på tisdagen den 2:a juni är det dags för mig att redovisa mitt examensarbete *äntligen!* Ska väl fila lite på min power point presentation som jag använde mig av på redovisningen hos företaget där jag fick göra mitt examensarbete. Man ska tydligen hålla på och pladdra i 20 minuter och så vitt jag kommer ihåg hade jag gjort upp att mitt föredrag skulle hålla i 10 min men jag lyckades dra igenom det på 5 :S av någon anledning blir det alltid så men när jag ska redovisa i skellhell då ska jag minsann hålla dom där 20 minutrarna, give or take någon minut.

Nä nu är det nog dags för mig att sova då jag mår toppen ;) och känner att jag gott och väl kan krypa i säng för att vakna upp utvilad imorgon (någon gång) innan jag ska iväg för att fixa med countryfesten.

Tjilevipp!

tisdag, maj 12, 2009

Alla på en gång

Ja nu när man har börjat använda kalenderfunktionen i sin mobil lite flitigare så känns det som att allting händer på en och samma gång. Middag imorgon, jobba med country festivalish på lördag, helgen därefter sticker jag till Birmingham och veckan efter det är det en annan fest som jag ska jobba på samt åka till Skellefteå dagen efter. Känns som att schemat helt plötsligt blev väldigt fullt, från att ha varit lite långtråkigt och dassigt, gå till jobbet, komma hem, äta middag, gå och spela/se en film/kolla på tv till att nu helt och hållet göra en djävla massa saker.

Jag har nästan klarat ut hela Stuntman Ignition till Xbox360 men det har blivit en repa i min skiva :( så jag måste låna en kompis skiva för att kunna spela klart spelet, lite irriterande faktiskt men men. För att lätta lite på stämningen tänkte jag att jag slänger upp en lite rolig bild/animation som jag hittade på nätet. (Djurrättsaktivister kommer säkerligen inte tycka om mig för det men det skiter jag i jag tycker den är rolig) Notera även handen i nedre vänstra hörnet.


Nä nu ska jag sova gott, god natt!

fredag, maj 08, 2009

Vad less man blir

I morse missade jag bussen så jag fick gå till tunnelbanestationen vilket i sig var rätt så trevligt då det var fint väder ute, blåste kanske lite väl mycket men det gick att gå i endast tjocktröja. Väl när man kommer till tunnelbanan så ropar dom ut ett meddelande ur högtalarsystemet att det är signalfel mellan Åkeshov och Fridhemsplan (toppen...) nåja jag och kollegan hoppar på den tunnelbana som kommer och åker till Åkeshov, väl där går alla av och det är ersättningsbussar som fortsätter mellan stationerna tills dom kommer till Fridhemsplan. Det är väldigt mycket folk och jag och kollegan bestämmer oss för att vi går mot Alvik och tar sedan tvärbanan till Årsta men vi hinner bara till Stora Mossen sen var felet tydligen fixat och vi åker vidare med tunnelbanan tills vi kommer till Skanstull.

Vi kom väl ca 30-45 minuter försent men det verkade inte göra så mycket då det var polisavspärrningar på gatan utanför våran butik. Det visade sig att det var en brand på Rosenlunds Sjukhus så dom hade spärrat av för säkerhetsskull utifall några gasflaskor eller annat brandfarligt skulle explodera. Som tur var så hände inget mer än att dom släckte branden och sen var blockeringarna borta. Dagen i övrigt var lite bökig då det blev lite strul med en flashning av en drive som inte ville, samt att det är en djävla kabelhärva att reda ut på lagret som jag och en kollega håller på att snygga till. Vi har satt upp 2 nya hyllor för att få bort en annan hylla som stod på golvet för att göra plats för 2 servrar.

Nåväl lyckades jobba över då det är bästa tillfället att börja rycka i kablar till både telefonväxeln och internetkopplingen då ingen annan störs av avbrotten. Tyvärr hann jag inte hem för att se början av matchen men lyssnade på radio hur det gick tills jag kom hem och kunde se det på tv:n. Men ack vilken dålig tv man har då det nästan tog hela första perioden att starta och få en bra bild *suck* (fyi en period är 20 minuter!). Sverige lyckades faktiskt reducera Kanadas 3 - 0 ledning till 3 - 1 men längre än så gick det inte, kändes så djävla typiskt. Jag är lite irriterad på att vi alltid får spela mot Kanada i semifinalen, känns som att det är uppgjort på något sätt, dessutom får vi alltid mindre vila innan vi ska möta dom. Vem fan kom på idén att lägga semifinalen dagen efter kvartsfinalen?! Och sedan får man nästan 2 dagars vila innan man ska spela finalen?! Ja det känns lite märkligt, lägg dom med minst 1 dags vila så att båda lagen kan vara utvilade till varje match istället.

Nä nu ska jag återgå till att bråka med min laptop, har ju lyckats installera typ alla uppdateringar för windows och sen för office. Nu ska jag bara bråka med att lyckas installera drivrutinen för min touchpad. Men less är man.

onsdag, maj 06, 2009

Då satt man här

Ja eftersom min Xbox360 beslöt sig för att dö så sitter jag nu här och installerar om min laptop yaye :D så nu har jag äntligen Windows Vista Ultimate 64-bit. Helt okej so far, har stängt av alla irriterande meddelanden som frågar "är du säker på att du vill göra det här?" så fort man försöker installera eller göra en ändring. Samt att jag börjar installera lite drivrutiner för datorn såsom ljuddrivrutiner, grafikkortsdrivisar, mina touchknappar mm. Dock har jag problem med min lilla touchpad (musstyrplattan), dom drivrutinerna vill inte riktigt installeras för jag har inte en 64-bitars version av DPInst.exe vilket för mig låter lite löjligt när hela OS:et är 64-bitars om det inte skärper sig så blir det snart 64 bitar av det ;)

Hmm missade visst min HP MediaSmart DVD Software så man enkelt kan kolla på DVD utan att behöva starta igång hela datorn, jag har ju ingen direkt sådan knapp på datorn men har en sådan på min lilla fjärrkontroll :P Snackade med polaren förrut när jag installerade Windows 98 på min virtuella dator om att man borde döpa om win 98 till windows reboot för det är typ det ända som den gör, så fort man ändrar en inställning som skärmstorleken så vill den starta om hehe. Något jag upptäckte var även att Windwos Vista vill boota om sig efter att man installerat ett proigram, vilket känns lite som Win 98 men dom har ju kommit en bra bit ifrån det då man inte måste starta om datorn när man har bytt storleken på skrivbordet ;)

Merparten av kvällen har gått till att installera alla drivrutiner som jag vill ha på datorn, har inte hunnit att lägga in några andra program eller spel för den delen :P Men det kommer nog in imorgon då jag funderar på att gå och lägga mig nu, klockan är ju faktiskt 01.00 (nästan som min felkod på min Xbox360 :P) Nä dags att spara och slagga.

Mors och good bye!

tisdag, maj 05, 2009

Jorå satt

Första dagen tillbaka på jobbet efter att ha haft en 4 dagars lååång helg :D var sjukt kul att vara med storebrorsan. Nåväl på jobbet var det kaos, när jag kom dit på morgonen så hade vårat ordersystem slutat fungera och våran mailserver likaså (då dom ligger på samma burk), vilket ledde till att jag först kontrollerade så att alla kablar för nätverket var korrekt kopplade (vilket de var). Sedan var det in på lagret och ta sig en titt på själva servern och där upptäckte jag att den inte var igång. Öppnade upp den och såg att där var så mycket damm att fläkten för processorn hade stannat och med andra ord blivit lite för varm, som i sin tur hade resulterat i att allt hade stängts av som en säkerhetsåtgärd.

Lite dammsugande och det gick att starta igång burken igen men ack då var det något annat som var fel. Gick inte riktigt att boota in den till windows då den fick en blue-screen varje gång. Alla inlämningskvitton fick göras för hand, samt att vi inte kunde svara på några mail eller fixa med ordrarna som kommit in under helgen. Allt detta resulterade i att jag fick sticka iväg med en kollega och köpa nya delar till en ny server som för övrigt tog oss hela resterande dagen att bygga ihop och installera. Dock är inte allt klart med den samt att vi nog ska installera om till ett annat operativsystem imorgon.

Vi fick faktiskt igång båda servrarna men ska nog som sagt fixa klart den nya servern imorgon och sedan kommer den stå som backup utifall våran gamla dyker igen. Det är ingen dålig server vi byggt ihop 4 diskar á 1.5TB som ska raidas 2 och 2. 2st diskar för systemet och sen 2 diskar för resterande grejjer vi har på den (vilket är en hel del). Så imorgon kommer det nog att gå lite segt att få igång allt, vi kunde faktiskt skriva ut ordrarna som inkommit så imorgon blir det att packa av. Nä dags att gå och sova lite trött efter att ha gått från jobbet vid 22 och kom dit ca 10:15 i morse.

Måste ta mig i kragen och lägga upp lite bilder på min nya laptop men ska först blåsa om den så jag får det OS jag själv vill ha på den istället för det som kom förinstallerat. Kom på att jag inte behöver göra någon backup på det som jag har på den då jag redan gjort det med HP:s egna recovery program ^^ ska även kontakta HP och fråga om man kan få tag i ett tangentbord med svensk layout, detta gör jag nog imorgon. Men nu sova.

Natti natti :)